15 Μαρ 2007

Vinyl Killed My Pocket

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τουλάχιστον πήγε σε ωραία βινίλια στην περίπτωση σου!

αν δεις τι σαβούρα αγόραζα τη δεκαετία του '90, θα πάθεις πλάκα. Ε, εντάξει όχι ακριβώς σαβούρα, τους αγαπάω τους δίσκους μου. Ε, ναι λοιπόν έχω μάξι σινγκλς των 2 unlimited και των Cappella. είπαμε άντε να τα ακούς, αλλά να τα αγοράζεις κιόλας; λολ!

Ανώνυμος είπε...

λολ
εμ τι να κάνουμε. Είμασταν μικροί δεν ξέραμε που μας πήγαιναν τα τέσσερα. Παρασυρόμασταν, οι κακές παρέες, τα προβλήματα στο σπίτι, απαγωγές από εξωγήινους, ΙΤΑ-8...
κι εγώ έχω μία συλλογή αντένα ρέντιο...

SPY είπε...

...και εκτός αυτού δεν είχαμε ίντερνετ και σιντιά ώστε να καταφέρουμε να βάλουμε κάνα φράγκο στην άκρη και να μη μας τα τρώνε τα δισκοπωλεία...

Ε ρε εποχές... χαλάλι τα λεφτά στα δισκοπωλεία.

16Forever είπε...

Flaming Stars , δυο του Steve Wynn βλέπω και πολυ χαιρομαι !!
Αναμενω για mixtape και την προσωπικη σου αποψη για τα δισκακια του Wynn !

Νομίζω είπε...

Spy,
Υπάρχει μια ανάκαμψη στο βινύλιο, κυρίως λόγω πειρατείας. Από την άλλη, τα νεαρά παιδιά θεωρούν το πικάπ μουσειακό είδος.

16forever,
Την προσωπική μου άποψη για τον Steve Wynn να στην πω από τώρα. Τον έχω δει δυο φορές εδώ στην Ελλάδα κι ανυπομονώ για το live των Danny & Dusty στο fuzz (Νομίζω εκεί θα γίνει).

16Forever είπε...

Ειπες πολυ σωστα:
"Από την άλλη, τα νεαρά παιδιά θεωρούν το πικάπ μουσειακό είδος."

M'άρεσε η συνενευξη των dread astaire στον Πετρίδη που εμμέσως πλην σαφώς ,τοποθετούνται και λένε :

"Xεστήκαμε"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, νομίζω ότι ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση των 7 όσο καλύτερα μπορούσα... :)

Νομίζω είπε...

Το βινύλιο είναι πιο όμορφο μέσο από το cd. Τεράστιο εξώφυλλο, και αν ψάχνεις καλές εκδόσεις τόσο το καλύτερο, και αν γρατζουνιστεί, πιθανότατα θα ακούσεις ένα γοητευτικό χςς ενώ στο cd κάτι πολύ χειρότερο και θα είναι ουσιαστικά για πέταμα. Προσωπικά μόνο ένα βινύλιο έχω γρατζουνίσει και κάνει ένα πηδηματάκι. CD όμως, αρχίζουν και δεν "συνεργάζονται" για ανύποπτους λόγους τις περισσότερες φορές.

Επιπλέον, το βινύλιο μπορεί να είναι αναλογικό κτλπ αλλά ο ήχος είναι εξίσου άριστος με το cd. Αν και φανατικοί του βινυλίου υποστηρίζουν πως με πολύ καλά μηχανήματα, το βινύλιο είναι πιο κοντά στην τελειότητα. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό όπως καταλαβαίνουμε.

Δεν συμφωνώ και πολύ με το "χεστήκαμε" πάντως. Ή συμφωνώ; Δεν ξέρω. Υπάρχουν τα επιχειρήματα υπέρ και τα επιχειρήματα κατά. Αλλά νομίζω πως σημασία έχει πως τα δεδομένα αλλάζουν κι ο καιρός θα δείξει.
Από την άλλη, άκουσα πως στην Γερμανία γίνεται της κακομοίρας με το downloading, sharing κτλπ Έχει σχέση με έναν νόμο της Ε.Ε. Δυστυχώς δεν το έχω ψάξει. Αν ξέρει κάποιος και έχει υπόψη του κάποιο λινκ να μας το πλασάρει ας το κάνει, γιατί στο σάιτ της Ε.Ε. δεν βρήκα κάτι.

Υπάρχει κάπου αυτή η συνέντευξη; Πολύ θα ήθελα να την ακούσω.

Ανώνυμος είπε...

an sas aresei o Steve Wynn diavaste tin synteuksi pou edose sto blog tis Hitch Hyke os Danny & Dusty.

To vinylio den tha pethanei pote. Prospathisan na to pethanoun oi polyethnikes alla den ta kataferan. Tora prospathoun na pethanoun to cd gia na poulisoun i-pot kai kinita.

oso gia ta nea paidia,pleon den theoroun mono to pikap mouseiako idos. Ta perissotera den exoun oute theloun na apoktisoun cdplayer. Tous ftanei to PC tous kai to kinito tous. ....mexri kapoios na tous vallei to agapimeno tous kommati s'ena kalo ixosytima kai na ta paiksoun. to thema einai poios tha to kanei..

Νομίζω είπε...

Νομίζω πάντως πως το βινύλιο δεν πρόκειται να επιστρέψει αφού η τεχνολογία δεν πάει προς τα πίσω (μόνο ο πολιτισμός το κάνει όπως λέει κι ο funel). Αλλά θα περιμένει γιατί υπάρχει ακόμα ένα χωριουδάκι που αντιστέκεται και θα αντιστέκεται πάντα στους εισβολείς, όπως λέει κι ο Coscinny.

Όλα αυτά που συμβαίνουν με το internet κτλπ για τους περισσότερους μοιάζουν σαν φυσικά επακόλουθα της παρακμής της μουσικής βιομηχανίας και πολύ το χαίρονται. Δηλαδή ο συνδυασμός της τεχνολογικής εξέλιξης με τις οδηγίες πλουτισμού των αδηφάγων πολυεθνικών.
Και όλα τα επακόλουθα, ειδικά στον Έλληνα που γουστάρει να γκαβατζώνεται και ταυτόχρονα να υπερκαταναλώνει του έρχονται γάντι.

Νομίζω, πως με όλη αυτή την κατάσταση θα μεγαλώσει κι άλλο το χάσμα μεταξύ των μουσικόφιλων και των μουσικοκαταναλωτών. Μουσικόφιλοι εκείνοι που δεν θα πουνε όχι σε ένα βινύλιο και μουσικοκαταναλωτές εκείνοι που δεν θα λένε όχι σε ότι καινούργιο γκατζετάκι θα κυκλοφορεί στην αγορά , για αποκλειστική τους μουσική πηγή.

Τώρα που το σκέφτομαι θα'θελα να διαβάσω την θέση ανεξάρτητων μουσικών labels, που η μουσική είναι το μεδούλι τους.

Κάποιος να με κατατοπίσει;

16Forever είπε...

Πολυ ωραια συζητηση παιδια και πολυ ευστοχος ο χαρακτηρισμος "μουσικόφιλοι και μουσικοκαταναλωτες"...

Ανωνυμε συμφωνω απολυτα
[...]oso gia ta nea paidia,pleon den theoroun[...]

Μαγεια και μυσταγωγια το βινυλιο!
Τι να λεμε τωρα...

@νομίζω
η συνεντευξη των dread astaire μπορεις να τη βρεις στο blog του Γιαννη Πετριδη "Απο τις 4 στις 5"

Ανώνυμος είπε...

thanx 16forever & nomizw.

Vasika exo varethei na milane gia to thanato tis diskografias kai tis mousikis viomixanias en genei. Oloi gkriniazoun oti to CD einai akrivo...Kai 20 euro na doseis gia na pareis ena kainourgio CD i mia gamati epanekdosi kala einai. Exete analogistei poso kanoun ta vivlia? Exoun kai mikrotero FPA (6% nomizo) eno i mousiki theoreitai eidos poluteleias kai exoun 19% FPA!Ase pou ta vivlia poses fores tha ta diavaseis?

To provlima den einai an einai akrivo to CD. Apla oloi mas trome tin propaganda ton polyethnikon kai olon ton dimosiografiskon pou amesos xaroumenoi trone to doloma. Giati kala itan otan protovgike to cd kai mas prizane gia tin kaliteri poiotita ixou kai kala...mas pirane to vinylio kai mas to foresane. Tora omos pou theloun na poulisoun ta gadget tous, mas vomvardizoun epi xronia gia to euteles yliko tou CD..... Kai fysika oi Ellines min tous pei kaneis oti kati mporei na einai tsampa...protoi kai kalyteroi to agaliazoun.........

Kai mesa s' oli auti tin propaganda kai to tsaba ksexasame na akoume mousiki.

sorry gia to bla bla kai tin pikria...Oi mousikofiloi as agorazoume vinylia - auta pote den tha mas prodosoun!